Bu Blogda Ara

Öne Çıkanlar

Kapitalizm ve Otizm

Otizm günümüzde tedavi edilmesi gereken bir hastalıkmış gibi görülür. Bunun tek sebebi kapitalizmdir. Kapitalizm otizmi bir engel haline get...

13 Mart 2022 Pazar

BU SAVAŞ,ÇOCUKLARIN VE İŞÇİ SINIFININ SAVAŞI DEĞİLDİR!

 


Tarihler 24 Şubat 2022'yi gösterdiğinde, Rusya emperyalizmin Ukrayna'ya işgal grişimi başladı.

O günden bu yana, savaşın 18. gününde 41 çocuk katledildi.


Yeri geldiğinde insan hakları savunucusu,yer yüzündeki en barışçıl ve hümanist sınıf  kesilen burjuvazi, tam anlamıyla bir yıkım, ölüm ve keder üretme makinesidir.1990 yılında BM tarafından imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesinin tarafı olan Rusya, 18 günde 41 çocuk katlederek, yer yüzünün en hümanist sınıfı kesilen burjuva sınıfının, özünde kendi çıkarları için her şeyi yapabilecek bir kan emici sınıfı olduğunu herkesin gözü önüne bir kez daha sermiştir.

Fakat bu sadece Rusya' ya ve Rus burjuvazisine  özel bir durum da değildir.İnsan hakları konusunda methiyeler dizen Amerika da, Irak'da daha masum davranışlar sergilememişti.Aynı şekilde Türkiye'de Kürdistan'ın hiçbir parçasında (Güneydoğu,Rojava,Kuzey Irak) çocukları,sivilleri öldürmekten geri durmadı.Ki zaten geri durmalarını da bekleyemeyiz. Burjuvazi ortaya çıkışı itibariyle vahşidir.Sömürü ve kan üzerine kurulmuştur.

Burjuvaziden insaniyet falan da beklemiyoruz, bekleyemeyiz de. Burjuvazi ehlileştirilecek yabani bir at değildir.Aksine burjuvazi deriden söküp atılması gereken bir kenedir.


Rusya-Ukrayna savaşı başladığından beri 579 sivil öldürüldü bunların 41 i çocuk.2,5 milyon kişi mülteci konumuna düştü.Dünya işçi sınıfı bu acılara katlanmak zorunda değildir. Dünya işçi sınfıının mutluluğa ulaşmak için yapması gereken, kendisini savaşa, ölüme, yıkıma sürükleyen burjuva sınıfını yerle bir etmek, ve kendi öz iktidarlarını inşaa etmektir.Hegamonya 'ya dayanan her türlü yönetim kaçınılmaz olarak üst sınıfın alt sınıfı kendi çıkarları doğrultusunda her türlü yıkıma sürükleyebilmesini getirir. Ne Ukrayna işçi sınıfı ile Rus işçi sınıfı düşman değildir.İki ezilen sınıf da aynı sistemin madurlarıdırlar ve bu sistem ancak enternasyonal proleter dayanışması ile alt edilebilir.Tüm dünya ezilenleri burjuvazi ile bir yaşam mücadelesi içerisindedir.Ya biz yıkıma sürükleneceğiz, ya da bizi yıkıma sürükleyenleri yıkıma sürükleyeceğiz!


Halkların Savaşına, Sınıfların Barışına Hayır!


Ya Sürekli Yıkım, Ya Sürekli Devrim!


Bu Savaş Çocukların ve İşçi Sınıfının Savaşı Değil, Nato İle Rusya Burjuvazisinin Savaşıdır!


Düşman İçinizde, Silahları Kendi Burjuvazinize Çevirin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunanlar